Нападението в швейцарския влак не е терористичен акт (обновена)

Свят

14-08-2016, 14:23

Снимка:

pixabey

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чужд гражданин е задържан за нападение над служител на реда

Според разследващите, престъплението е извършено заради любовна драма

Мъжът, който извърши нападение в швейцарски влак, убивайки един и ранявайки петима други, е починал в болница. „Обвиненият 27-годишен швейцарец е починал от раните си“, заявиха от полицията в Санкт Гален, регион в източната част на Швейцария.

 

Нападението в швейцарския влак, при което бяха ранени няколко пасажери, не е терористичен акт, съобщи „Swiss Info“, позовавайки се на местната полиция.

27-годишен швейцарец – с чисто криминално минало – нападна пътници в кантона Санкт Гален. По време на атаката той е използвал запалителна течност и нож.

Медиите в страната спекулират, че е възможно да става въпрос за престъпление от любов, но все още няма официално потвърждение. Говорител на полицията заяви, че нападателят първоначално се е насочил към конкретна жена, но не са ясни мотивите му.

Мъжът я залял със запалителната течност, която не е ясно как се е възпламенила. Атаката била извършена в 14.20 часа местно време ертвите са получили порезни рани и изгаряния. Има пострадало дете, което е в критично състояние. Освен него, са ранени три жени на 17, 34 и 43 години и двама мъже на 17 и 50 години. Нападателят също е пострадал. Всички ранени са откарани в различни болници.

Полицията категорично отрече да става въпрос за терористично нападение. Разследващите са претърсили и дома на 27-годишния швейцарец. Мъжът не е имигрант, посочиха още силите за сигурност.