Най-добрите дрон филми в света в Пловдив

Мисия Пловдив

14-08-2016, 09:44

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 19 и 20 август, Пловдив ще се превърне в епицентър на дрон кинематографията с първия за България дрон филмов фест DroneUp International Film Festival.
Дрон-творци и продуценти от 32 държави ще се представят на Римския стадион в шест тематични категории: Природа; Градове; Екстремно, диво, култура и спорт; Пътуване; Разказ и история; включително и категория, която е специализирана за България и български дронисти. Филмите финалисти са специално подбрани от международно жури, което ще награди най-добрите от тях.
”Целта на DroneUp е да бъде едно по-различно събитие. Искаме да покажем на публиката как нашия свят, който твърдим, че познаваме добре, и как нашето еднообразно всекидневие придобиват една съвсем различна красота и динамика, когато ги погледнем от птичи поглед. Горди сме, че ще можем да направим точно това в нашия великолепен Пловдив”, заявяват организаторите, които ще раздават „Дрон-Оскарите” под тепетата. Те обещават пищно шоу с дрон демонстрации, музика с пловдивския DJ Skill и световния шампион по бийтбокс Skiller, както и други изяви на живо.

Уникалното събитие се организира от интернационален екип под егидата на Община Пловдив.
Официален старт на феста ще даде лично кметът на Пловдив инж. Иван Тотев на 19 август точно в 20:30 часа. Преди това организаторите са планували запомнящо се събитие изненада в 19:30 до Римския стадион на Главната.
Входът за двата дни на феста е БЕЗПЛАТЕН!