Новакът Хъл Сити победи с 2:1 шампиона Лестър

Спорт

13-08-2016, 17:28

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лестър подписва с испански нападател

Раниери: Вече съм Мислителя

Гол от дузпа на Марез не бе достатъчен за загубата на първенеца

Шампионът на Англия Лестър започна със загуба новата кампания във Висшата лига. В откриващата сезона среща "лисиците" на Клаудио Раниери гостуваха на новака в елита Хъл Сити и отстъпиха с 1:2.

Диоманде и Сноуграс бяха точни за "тигрите", докато Риад Марез се разписа от дузпа за Лестър.

Шампионите имаха няколко възможности да открият резултата през първото полувреме, но вместо това получиха гол в добавеното време. Диоманде бе най-съобразителен при центриране пред вратата на Лестър и с хубав ножичен удар вкара първото попадение за сезона във Висшата лига.

Още в първата минута на второто полувреме Лестър изравни. Това стана чрез скандална дузпа, която бе отсъдена от рефера Майк Дийн. Демарай Грей овладя топката пред наказателното поле, но бе настигнат от Том Хъдълстоун. Бившият английски национал застъпи Грей и нарушението беше безспорно. Но то беше на повече от метър от наказателното поле, а реферът посочи бялата точка. От нея Риад Марез бе безкомпромисен и изравни.

Радостта на Лестър обаче бе кратка. Само 10 минути по-късно Сноуграс получи топката при разбъркване в наказателното поле и с мощен удар в ъгъла направи безпомощен Шмайхел.

До края на срещата Лестър така и не успя да стигне поне до изравнителен гол и започна защитата на титлата си по най-лошия начин. Хъл Сити пък започна кампанията в елита по отличен начин. "Тигрите" на всичко отгоре бяха без четирима основни футболисти и нямат постоянен мениджър. Хъл е воден от Майк Филън, който изпълнява временно длъжността.