Ивайло Иванов: Бях максимално добре подготвен, но нямах шанс

Родителите му го записали да тренира джудо, защото бил палаво дете

На топло посрещане в България се радваше джудистът Ивайло Иванов. Десетки джудисти, самбисти, приятели и роднини се събраха на летището да кажат „Добре дошъл“ на 22-годишния състезател от Монтана и да го успокоят, че бъдещето е пред него.

„Много се вълнувахме. Бяхме притеснени още преди старта на игрите и като него ни е много яд, че изпусна медала“, споделиха родителите му, които признаха, че записали случайно Ивайло на джудо, тъй като бил много палаво дете.



"Бях максимално добре подготвен, но нямах шанс. Ще изправя глава обаче и се надявам на следващата олимпиада, дори преди това на предстоящите европейско и световно, да се представя много по-добре. Може би все пак не бях подготвен психически за толкова голям спортен форум – имаше напрежение при мен, макар че е обяснимо – всеки се готви минимум четири години за Олимпиада. Жалкото е, че подцених една ситуация с американеца и той ме задържа. Знаех предварително, че е добър от партер, защото е един от най-силните бойци на бразилско жиу-жицу в света.

Сега ще имам малко почивка със семейството ми и после следват няколко лагера за подготовка. Сигурно ще участвам и на Гран шлем турнира в Япония.

Все пак положителното за мен от игрите е, че успяхме да се обединим всички. Много хора се радваха на представянето ми“, допълни джудистът.