Британската поп звезда Джос Стоун закрива Bansko Jazz Fest

Най-големият джаз фестивал на открито в България - Bansko Jazz Fest, е към края си. Тазгодишното издание на фестивала, 19-то поред, ще бъде закрито с изпълнение на не кого да е, а на британската поп звезда Джос Стоун.  

Младата певица, придобила международна известност с мултиплатинения си албум The Soul Sessions, който тя издава на 16 годишна възраст през 2003 г., е многократно номининирана за наградите Mercury и "Грами". Носителка е на мнжество британски музикални награди, както и на една "Грами". Зад гърба си има 7 успешни албума, последният от които е от миналата, 2015 г., наречен Water of Your Soul.

Традиционно за едноседмичен период в августувските дни и вечери Банско Джаз Фест предложи на гостите на курорта изключително богата и интересна палитра джаз, поп, естрада, и множество други стилове, изпълнявани от редица виртуозни изпълнители на множество локации из целия комплекс.

Тозгодишният фестивал се разпростря в две седмици - от 4-ти до 13-ти август. Въпреки че официалното откриване беше в събота (6-ти август) организаторите бяха предвидили 2 дена подгряваща програма.

На фестивала в курортния град взеха участие както и едни от най-известните имена в джаза като Сайръс Честнът, Лени Уайт, Бъстър Уилямс, Аксел Цвингенбергер и др., така и звезди от поп музиката като пеещата утре сензация на британската поп сцена Джос Стоун.