Съдът остави в ареста бившия шеф на ДАИ

Цветелин Цветанов е поискал по-лека мярка заради здравословното си състояние

Бившият началник на ДАИ Цветелин Цветанов остава в ареста, реши днес апелативният специализиран съд. По-голямата част от съдебния състав е отказала да измени мярката му за отклонение. Освен Цветанов, жалба е бил подал и друг обвиняем по делото - Тихомир Вълчев, съобщава БНТ. Той също остава в ареста.

Решението на съда е било подписано с особено мнение пт председателя на съдебния състав съдия Даниела Росенова, според която няма реална опасност от извършване на друго престъпление при по-лека мярка.

"От доста време не се водят никакви следствени действия. Тези хора седят в ареста, а турският гражданин, който уби двама души в България, го пуснаха още на следващия ден под „домашен арест” и той изчезна моментално. Така че критерият в съда е малко по-различен спрямо определени хора. В дадения случай всичко е свързано със шума, който се вдигна по това дело”, заявява адвокатът на Тихомир Вълчев - Константин Симеонов. Според него 4 месеца, прекарани в ареста, са достатъчни. Той обясни, че в ареста има още един човек от първоначално задържаните.

Самият Цветелин Цветанов е заявил днес пред съда, че иска по-лека мярка. Той е говорил и за здравословното си състояние, което се е влошило в ареста, като е станало ясно, че това е гастрит. Експерти са посочили необходимостта от провеждане на изследвания, но и че това заболяване не пречи на престоя му в ареста, съобщава още националната телевизия.

Според прокуратурата групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник - 401 900 лв. При останалите обвиняеми са открити 220 000 лв.