Задържаха 40 нелегални мигранти, опитали се да преминат българо-сръбската граница

Само през изминалото денонощие 220 нелегални имигранти пък са били спрени в опитите си да влязат в България през Турция, съобщава Гранична полиция

Гранични полицаи от ГПУ Брегово са задържали 40 нелегални имигранти, опитали се да преминат незаконно българо-сръбската граница. В района на село Резово пък са са задържани 9 нелегални имигранти, влезли в страната ни от Турция. Това съобщават от пресцентърa на Главна дирекция "Гранична полиция".

Граничен наряд от ГПУ-Брегово е задържал вчера близо до българо-сръбската граница 40 чужденци. 30 от тях заявили, че са от Афганистан, 7 са се определили като пакистанци, а трима са граждани на Непал. При проверката е установено, че 26 от групата са с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната агенция за бежанците. Задържаните, които са разполагали с документи,  са изведени от граничната зона, а станалите са откарани в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.

Вчера към 18 часа граничен полицейскипатрул пък е задържал в землището на село Резово 9 имигранти, преминали незаконно турско-българската граница. Четирима от тях имат ирански паспорти, останалите са без документи за самоличност. Работата по случая продължава, съобщават още от пресцентъра.

През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 8 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница, отчитат още от Гранична полиция.