ММС отбелязва Международния ден на младежта с изложение и концерт на поп звезди

Страната ни ще отбележи Международния ден на младежта - 12 август. На този ден, който тази година съвпада с карая на работната седмица - петък, по повод празника Министерството на младежта и спорта организира младежко изложение и концерт, съобщават от пресотдела на ведомството.

Празненствата, които ще се проведат в София, ще бъдат в най-младия столичен парк - парк "Възраждане", който бе открит по-рано тази година, отбелязват още от министерството. От спортното ведомство обещават още, че за доброто настроение на всички ще се погрижат едни от актуалните БГ поп изпълнители - Део, Лео и Играта и хип-хоп дуетът „СкандаУ“.

Чрез младежкото изложение, младите хора ще имат уникалната възможност да се информират за различни възможности за участие в младежки програми, инициативи, обучения, стажове. Ще могат да се включат в различни работни ателиета, да видят как се управлява дрон, какво е „Структурен диалог“, интерактивни игри, форум театър и още множество забавни дейности, съощават от спортното ведомство.

 Младежкото изложение ще бъде представено от над 15 организации, които доброволно се включват в отбелязването на празника. Събитието ще се провежде със съдействието на Български спортен тотализатор, Община „Възраждане“ и „Софийски имоти“ ЕАД.  Основни партньори са Център за развитие на човешки ресурси и „Евродеск“.