Кметът на Флорианополис посети гимнастичките ни (Снимки)

Цезар Соуза проведе дълъг разговор с председателя на БФХГ Илиана Раева

Днес базата на нашите момичета беше посетена от гости на много високо ниво, както и от много бразилски медии, съобщават от родната федерация.

Лично кметът на град Флорианополис Цезар Соуза Джуниър дойде да се запознае с българския отбор, да се поинтересува дали нашият щаб е доволен от условията и дали момичетата и ръководството имат нужда от нещо. Кметът проведе дълъг разговор с председателя на БФХГ г-жа Илиана Раева, като се запозна с всичко, което го интересуваше за отбора. Каза, че знае, че българската гимнастика е една от водещите сили в света с голяма история. Пожела медал за ансамбъла и успех на Неви. С него пристигнаха и председателя на фондацията за спорт Лидио Мойсес Да Круз, също и директорът на фондацията за спорт Хорхе Найс.

Присъстваха много журналисти, които отразиха посещението на кмета и официалните гости. Илиана Раева даде обширно интервю за българската художествена гимнастика на телевизия TV Record.

Всички гости споделиха, че се чувстват изключително съпричастни към подготовката на нашите момичета, че много искат да помогнат с любезното си домакинство отборът ни да се чувства като у дома си и казаха, че ще гледат състезанието в залата или пред телевизионните екрани и ще стискат палци за българските гимнастички.