Лудогорец може да постави нов рекорд в Европа

"Орлите" трябва да вкарат два гола на Виктория Пилзен в София

Лудогорец е на прага на нов рекорд в Европа. Това ще се случи ако шампионите успеят да вкарат два гола в първия двубой срещу чешкия първенец Виктория (Пилзен). Така „орлите" могат да станат първият български тим, който в 5 поредни европейски мача вкарва минимум по два гола. До този момент върховото постижение е от 4 такива срещи и е постигано от 4 клуба. Става дума за двата гранда Левски и ЦСКА (те са успявали два пъти), Литекс, а вече в групата е и Лудогорец.

Тимът на Георги Дерменджиев изравни рекорда след като вкара първо два, а после и четири гола в сблъсъците с Цървена звезда, а в предишния кръг срещу Младост Подгорица опънаха мрежата на черногорците два пъти в Разград и един път при гостуването. Интересното е, че точно преди 10 години Левски влезе в Шампионската лига като във всичките си мачове до нея вкарваше по 2 гола. Разликата е, че тогава препятствията пред „сините" бяха две, а сега пред Лудогорец -три. Левски победи два пъти грузинския Сиони с по 2:0, а Киево бе елиминиран със същия резултат като домакин и 2:2 като гост.

За последно български тим изигра 4 мача в Европа с минимум два отбелязани гола преди 6 години. Тогава ЦСКА почна с 3:0 и 2:1 над северноирландския Клифтънвил, а след това с 3:0 и 2:2 срещу уелския ТНС.

Сега Лудогорец е на път да стъпи еднолично на върха като покаже най-голямо постоянство по отношение на високата резултатност в турнирите.