Пол Погба се завърна в Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" ще броят 105 милиона евро на Ювентус

Носителят на Купата на Англия Манчестър Юнайтед официално обяви привличането на френския национал Пол Погба от Ювентус. Договорът на 23-годишния халф е за пет сезона с опция за продължаване с още един сезон.

„Червените дяволи” не разкриват точната сума, която ще платят на „бианмонерите”, но според английските медии става въпрос за 89 млн. паунда или 105 млн. евро, както и 5 млн. евро като бонуси при добри изяви. Така Пол Погба ще стане най-скъпият играч в историята на футбола, след като трансферната сума превишава платените от Реал (Мадрид) 85 млн. паунда за Гарет Бейл на Тотнъм през лятото на 2013 година.

Пол Погба се завръща на „Олд Трафорд”, след като през 2012 година бе пратен в Ювентус за скромните 1,5 млн. паунда.

„Радвам се, че отново съм в Юнайтед. Това винаги е бил клуб със специално място в моето сърце и се радвам, че ще работя с Жозе Моуриньо. Това е точният клуб за мен, който ще ми позволи да постигна всичко, което искам", сподели Погба пред клубния сайт на новия си тим.

Погба е четвъртото ново попълнение за Юнайтед след идването на новия мениджър Жозе Моуриньо, който привлече още Ерик Байи, Златан Ибрахимович и Хенрик Мхитарян.