Никол Горанова, ТК „Диана“ (София): Трябва да работим за реклама на програмите

За втора поредна година ТК „Диана“ (София) печели държавната отборна титла при 10-годишните, информира БФтенис. Две от изявените деца на клуба - Симеон Терзиев и Виктор Марков, пък са шампиони от най-масовия детски тенис турнир в България - Champions Bowl. Виктор е и част от националния отбор до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“.

ТК „Диана“ участва за втора поредна година в програмата на БФТ и ММС „Тенисът – спорт за всички“. При това, се радва на голяма посещаемост от страна на децата и успех.

Всеки от тримата треньори - Григор Костов, Ивайло Величков, Георги Бояджиев, работи с по две групи. Общо 50-60 деца правят първите си стъпки в тениса, благодарение на безплатните занимания. Клубът е облагодетелстван и от намиращия се в близост басейн „Диана“, където през лятото идват много софиянчета. Покрай плуването, много от тях се записват и на тенис, признава управителят на ТК „Диана“ Никол Горанова.

Доста от миналогодишните участници по програмата „Тенисът – спорт за всички“ сега продължават заниманията си, а някои от тях вече са и част от детските групи на клуба.

„Децата са много доволни, а и ние също. Тези нови програми на БФТ помагат не само на малките тенисисти, но и на родителите, и на клубовете, защото им предоставят много лагери и турнири, които са полезни за израстването им“, споделя Горанова.

Тя обаче е на мнение, че всички клубове, включени в програмата, трябва да поработят за рекламата на тези проекти.