Нападнаха автобус с журналисти в Рио

Неизвестни нападнаха автобус с журналисти, отразяващи олимпийските игри, в града-домакин на Олимпиадата - Рио де Жанейро, съобщава бразилският информационен портал Estado, цитиран от ТАСС. При инцидента няма загинали, но двама са ранени.

Инцидентът се е случил на шосе в северната част на града, построено специално за Олимпиадата. Журналистите са пътували от баскетболната зала "Дедоро" към главния пресцентър в Олимпийския парк. Според свидетели е имало два изстрела. В крайна сметка стъклата на автобуса биват счупени и се посипват върху журналистите. Двамата пострадали са доброволец от Турция и беларуски журналист.

Полицията отрича свидетелските показания за стрелба с огнестрелно оръжие и твърди, че по превозното средство са били хвърляни камъни, защото стъклата са били разбити, а не простреляни.

 

Атаката предизвика реакция и от страна на Международния олимпийски комитет. "Запознати сме с нападението над автобуса, превозващ журналисти. Два от прозорците са били разбити с подръчни предмети. Органите по сигурността в момента разследват случая и, преди да коментираме още, ще изчакаме отчета им", се казва в заявление на МОК по случая, цитирано от "Франс Прес".