Откриха тялото на 12-годишно дете в Скопие

Друго момиче на 16 години все още се издирва

Късно снощи в скопския квартал Ченто бе открит трупът на 12-годишно дете, което се издирваше от спасителните екипи, съобщава БНТ. Властите все още издирват 16-годишно момиче.

Детето е било с дядо си по време на катастрофалните наводнения в събота вечер. Двамата са пътували с трактор когато придошлата вода ги е помела. В момента спасителите издирват 16-годишно момиче, което e пътувало с баща си по време на трагедията. Бащата е успял да се спаси и е обявил детето си за изчезнало.

Съобщава се за изчезнало и 16-месечно момиченце, чийто чичо вчера е обявил за изчезнало. Детето се е возило в кола с баща си, когато приливната вълна е застигнала превозното средство. Бащата е починал.

Според официалните данни до момента са загинали 22 души, а едно лице се води за изчезнало. Сред загиналите е и 2-годишния Енес.

В спасителните операции участват и български екипи, които са ръководени лично от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Само през изминалия ден екипите на столична дирекция „Сигурност“ и на ПБЗН успяха да отводнят 17 сгради в македонската столица. Това не са малки къщи, а големи обекти, включително детски градини, училище", заявява за БНТ главен комисар Николай Николов.

Той отбелязва още, че българският посланик в Скопие е осигурил добри условия за почивка на нашите спасители и пожарникари, за да могат да бъдат ефективни при оказването на помощ утре.