Каракачанов: България трябва да отзове турския посланик

България трябва да поиска отзоваване на турския посланик и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС. Това е позицията на лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод последните събития по оста Анкара – София, съобщават от пресотдела на партията.

"Само за една седмица Турция навлезе грубо у нас с няколко случая: Касим Дал, уж български политик, бе на мегамитинга в Турция; прозвучаха три последователни заплахи, че Турция ще пусне мигрантите към нас; турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали", заявява Каракачанов.

На този фон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ си позволи да говори, че Патриотичният фронт е големият проблем на управлението. В това време се оказа, че през територията на страната преминават безнаказано потенциални и активни терористи, определени от службите като „заплаха за националната сигурност“, припомнят от ВМРО.

Красимир Каракачанов призовава българските партии да направят „санитарен кордон“ около случващото се в Турция. Това означава БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите  да се разграничат от Касим Дал. Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации, смята лидерът на ВМРО.