Противници на Тръмп в републиканската партия мислят за независим кандидат

Ключови играчи в анти-Тръмп движението в редиците на Републиканската партия може да издигнат независим кандидат в опит да спрат милиардера, който е официален кандидат на партията. Спряганото име е Еван МакМулин - ветеран от ЦРУ и главен директор по политическите въпроси в Конференцията на републиканците в Камарата на представителите, съобщава BuzzFeed News, цитирайки свой източници от партийните редици на републиканците.

Едно от имената, "замесени" в евентуалната кампания на Макмулин, е Рик Уилсън, медиен консултант от Флорида, който е отявлен критик на Доналд Тръмп. Източниците на медията съобщават за визита на Уилсън във Вашингтон в неделя, при която той се е срещнал с членове на бъдещата кампанията на Макмулин, сред които са и лица участващи в групата „По-добро за Америка“ , които настояват за нова, независима президентска канидатура.

МакМулин не е коментирал информацията. Според станицата му в социалната мрежа LinkedIn МакМулин никога не е заемал изборна длъжност по време на дългата си кариета, голяма част от която той прекарва в ЦРУ.

 

Превод и редакция: Иван Гергов