Волейболистите на Италия тръгнаха с 3:0 над Франция в Рио

"Скуадра адзура" не остави шанс на "петлите" в зала "Мараканазиньо"

Италия полетя на волейболния турнир от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. "Адзурите" прегазиха Франция с убедителното 3:0 гейма (25:20, 25:20, 25:15) в зала "Мараканазиньо" в първия мач от Група "А".

Италианците започнаха отлично - с преднина от 8:0. След това "петлите" се посъвзеха, но след силна серия от сервис на разпределителя Симоне Джанели и на мощни атаки на Иван Зайцев, "адзурите" поведоха с 1:0 гейма след 25:20.

Във втория гейм Италия продължи да диктува темпото, като френските играчи нямаха отговор за действията на Иван Зайцев. Младият Симоне Джанели пък разпределяше атаката повече от добре, от което се отблагодариха Османи Хуанторена и Филипо Ланца, както и центровете Матео Пиано и Емануеле Бирарели. В третата част Франция показа най-голяма съпротивата, но италианците не изпуснаха инициативата, а в края дори разпределителят Джанели с мощна забивка се включи в рецитала на тима си.

Топ реализатор бе Иван Зайцев с 16 точки, а 12 добави Османи Хуанторена. За Франция нито един състезател нямаше двуцифрен точков актив, като Кевин Тили и Ървин Нгапет завършиха с по 8.

Следващият мач на Италия е срещу САЩ на 9 август от 21:00 часа българско време, а Франция има по-лека задача - срещу Мексико от 17:35 часа.