Престъпността в Рио не секва, пострадаха двама треньори

Организираната престъпност в Рио продължава да изумява олимпийците. Двама треньори от австралийския отбор по гребане са били ограбени недалече от хотела, където са отседнали. Това съобщава австралийският вестник "Сидни Морнинг Хералд" днес.

Обирът е станал вечерта в деня на откриването на Олимпийските игри, но ръководството на австралийската делегация отначало е решило да не съобщава за инцидента, за да не шокира току-що пристигналите състезатели, както и състезаващите се в първия ден.

Хотелът се намира недалече от плажа Ипанема, а при излезлите на разходка треньори е пристигнала групичка от млади хулигани, въоръжени с ножове. Бандитите са поискали да им бъдат предадени мобилните телефони, чантичките и якетата на австралийския отбор, които били доста атрактивни.

Треньорите на отбора по гребане не са оказали никаква съпротива и са се подчинили на заповедите на обирджиите, коментира членът на НОК на Австралия Майк Танкред.

Веднага след това ръководството на Олимпийския комитет се обърна към всички свои състезатели да не носят екипите за свободно време, на които има националната символика, за да не привличат вниманието, а също така и да прикриват акредитациите си. Също така е препоръчано на австралийците да се движат на група минимум по трима.