Жалко! Цвети Пиронкова отпадна на старта

Българката отстъпи след оспорван мач с Лаура Зигемунд (Германия) с 6:1, 4:6, 2:6

Заемащата 76-ото място в световната ранглиста пловдивчнка изигра достоен мач срещу 33-ата в класацията на WTA Лаура Зигемунд (Германия), но германката се наложи с 6:1, 4:6, 2:6. 

Двубоят се игра с няколко часа закъснение от предварителната програма заради силния вятър в Рио и забавянето на графика и продължи 122 минути. Началото бе предвидено за 23,45 часа българско време. Двете тенисистки премериха сили на корт номер 7, който за съжаление няма телевизионно покритие. До този момент Цвети и 28-годишната Зигемунд не са се срещали в официален мач.

Първата ни ракета започна експресно, направо прегази съперничката си в началото и дръпна с 3:0 и пробив. Зигемунд взе един гейм след това, но той се оказа последен за нея в тази част, в която българката доминираше тотално. 

Вторият сет започна съшо добре за Цвети. Тя поведе с 2:1 и пробив, но не успя да го затвърди и тук някъде опонентката ѝ си повярва, че е готова за обрат. След като изравни резултата в геймовете, тя търпеливо чакаше своя шанс. Сервисът ѝ беше безгрешен, докато Пиронкова имаше някои колебания. 

В крайна сметка в десетия гейм на втората част нашето момиче се пропука при подаването си и позволи на германката да я пробие, с което при първия си сетбол да успее да затвори и сета в своя полза при 6:4. така всичко трябваше да започне отначало в тази битка. 

В третия сет Зигемунд тръгна с пробив, но Цвети намери сили да го върне и в крайна сметка при 2:2 все още имаше своите шансове. Но не би. Оттам-нататък германката доминираше тотално до края на мача, осъществи още два пробива в подаването на българката и завоюва крайния успех с 2:1 сета. Така българското участие в тениса в Рио приключи след само два изиграни мача. 

В следващия мач Лаура Зигемунд ще се изправи срещу Шуай Чжан. Китайката надви в откриващия ден на Игрите 12-ата в схемата Тимеа Бачински (Швейцария) с  6:7(4), 6:4, 7:6(7).

Това бе трето участие на Цвети на Олимпиада. И в Пекин през 2008-а, и в Лондон през 2012-а Цвети отпадна във втория кръг. За Зигемунд пък днешната среща бе дебют на най-големия спортен форум.

Статистика от срещата можете да видите ТУК