Кубинец държи рекорда за изработване на най - дълга пура (видео)

Свят

07-08-2016, 13:45

Снимка:

кадър youtube

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

5000 евро за недопушена пура на Чърчил

По какво се разпознава качествената пура?

За изработването на досегашната пура рекордьор е използван материал, колкото е необходим за навиването на 800 цигари, а цената е била 11 000 щ.д.

Кубински експерт си е поставил за цел да подобри собствения си световен рекорд за навиване на най-дълга пура. 72-годишният Хосе Кастелар вече пет пъти е влизал в рекордите на "Гинес" с направата на дълги пури. Той е майстор на навиването на пури от близо 50 години. Сега той иска да подобри последното си постижение от 81 метра и 80 сантиметра, поставено преди пет години. За изработването на досегашната пура рекордьор е използван материал, колкото е необходим за навиването на 800 цигари, а цената е била 11 000 щ.д.

"Като кубинец, искам да поставя световен рекорд за Куба, защото най-добрите пури са от тази страна и рекордът за най-дълга пура трябва да принадлежи на кубинци", обясни Хосе Кастелар.

Експертът работи с петима асистенти и планира да завърши проекта преди 12-и август. След това официални представители на британското посолство в Куба ще измерят пурата и ще обявят дали световният рекорд е бил подобрен.