Георги Иванов и Радослава Мавродиева оптимисти за участието в Рио

Олимпийците очакват качествено представяне в Бразилия

Георги Иванов и Радослава Мавродиева отпътуваха в отлично настроение за участието си в тласкането на гюле на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Иванов заяви, че има лек здравословен проблем, но се надява той да не му попречи на представянето в Бразилия.

"Чувствам се добре, надявам се там всичко да е наред, да няма проблеми и да мога да се състезавам качествено. Имам проблем с дясната ръка, но почва да отшумява вече и се надявам до няколко дни да спре изцяло да не ме боли ръката и да проведа нормални тренировки там. Последните две седмици тренирам изцяло в София и всичко е наред. Не съм тласкал заради ръката, за да не я натоварвам. Истината е, че по-уверен никога не съм се чувствал. Надявам се там да имам късмет, защото за голямо състезание ти трябва късмет и ден, надявам се поне късмет да имам", каза Иванов на летище София.

Радослава Мавродиева заяви, че е напълно спокойна.

"Спокойна съм, настроена съм доста положително и оптимистично. Не искам дада давам никакви предварителни резултати, класирания, да стигнем живот и здраве там, ще видим какво ще стане. Подготовката ми премина добре, бях на лагер в Балчик. Няма две еднакви състезания, във всяко едно има разлика. Всичко става, и най-добрите са се проваляли", каза лекоатлетката.

"Не съжалявам, че не присъствах на церемонията по откриването на олимпиадата, защото не обичам такива струпвания на хора на едно място", допълни Мавродиева.