Олимпиадата приключи за Гришо

Българинът катастрофира още на старта на игрите

Григор Димитров бе елиминиран още на старта на тенис турнира от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Ракета номер едно в мъжкия ни тенис отстъпи пред носителя на двуцифрен брой титли от АТР Марин Чилич.

Представителят на Хърватия на Игрите надделя над българския си опонент с 6:1, 6:4.

Особено впечатляващи бяха изявите на хърватския гигант в първия сет от сблъсъка, като той дори можеше да го затвори с "геврек", но в края Григор все пак се върна в срещата и взе едно от своите подавания.

И докато първата част от мача бе изцяло в полза на Чилич, то втората беше сравнително оспорвана, като Гришо поведе в резултата и бе на крачка от пробив срещу опонента си, но това така и не се случи.

В последствие Димитров навлезе в обичайното си, за съжаление, русло напоследък, започна да размахва ракета високо към небето, да се ядосва на всяка загубена точка и да недоволства от решенията на арбитрите.

Единственото, което Чилич правеше в тези моменти беше да изчаква Гришо отново да погледне към корта, за да вкара нова точка в половината му.

Нови няколко пробива и редица непредизвикани грешки белязаха края на мача, на участието на Григор в надпреварата, а и на надеждите му да докаже, че лошата форма, в която се намира в последните месеци, е била само временно явление.

В последния гейм от двубоя Чилич вкара 4 поредни аса.

Марин Чилич продължава напред в състезанието, но в интерес на истината не показа шампионска класа и няма да е изненадващо, ако не успее да стигне до разпределението на медалите в турнира.