Лудогорец може да превърне Пилзен в поредното победно място

Чешкият тим вкара пет безответни гола на Наполи в два мача от 1/16 финал на Лига Европа

Жребият е хвърлен! Лудогорец ще трябва да преодолее в плейофа за групите на Шампионската лига през този сезон Виктория от Пилзен.

Лудогорец може да превърне Пилзен в поредното победно място.И после "орлите" могат да полеят евентуалния успех с прочутото пилзенско пиво.

Спор няма, отборът на Виктория не случайно има голям коефициент в евротурнирите. Само един щрих от победи срещу силни отбори е достатъчно да бъде припомнен.През февруари 2013 година в 1/16 финал на Лига Европа сегашният съперник на "орлите" вкарва пет безответни гола, не на кой да е, а на Наполи. Треньор на италианския тим по онова време е Валтер Мадзари. Отборът на Наполи и тогава е изключително силен тим.

В първата среща в Неапол Виктория печели гостуването с безапелационното 3:0. Головете вкарват Дарида, Райторал и Тецл. От тогавашните голмайстори в настоящия тим е останал номер 27 Райторал.

В Чехия тимът на Виктория печели с 2:0. Попаденията са на Коварик,който продължава да играе в сегашния отбор с номер 19. Другият гол вкарва пак Тецл.

През 2014 година Виктория Пилзен отпада на 1/8 финал в Лига Европа от френския Лион. Французите бият в първата среща с 4:1 и губят във втората с 1:2. Любопитно е,че в първия мач гостите откриват резултата след попадение на сегашния играч с номер 7 Томаш Хорава. После обаче поемат четири попадения.

Лудогорец трябва да вземе пример от мачовете с Лион. И разбира се от контролата в началото на тази година,когато побеждават самата Виктория Пилзен с 2:1.

Разбира се не трябва да се уповават на тази победа, защото тя е в приятелска среща и отборите в такива случаи играят по съвсем различен начин.

Момчетата на Георги Дерменджиев показаха, че могат да играят еднакво добре и като домакин и като гост. За последно си изпати Звезда в Белград. Така, че големи са шансовете на страната на Лудогорец.