Огромен пожар във вилната зона над автокъщите източно от Казанлък

Районът е изключително трудно достъпен

Пожар се разрази днес около 13-14 ч. в местността Каракос на 1 км. от източния изход на Казанлък. В района има и вилна зона. Пожарът е северно от КАТ-пункта, над автокъщите. Изорели са няколко вилни постройки, още не е известно колко. Засега няма данни за пострадали хора и животни. Сухите треви горят много бързо и пожарът се разраства на север към боровата гора над вилната зона - към  източната част на Тюлбето, съобщава kazanlak.com. 

Районът е изключително трудно достъпен, едва две коли на пожарната са достигнали до мястото, а отдолу останалите помагат с презареждане с вода.

Пожарникари гасят на ръце, казанлъшките полицаи също им помагат. С лопати в ръце гасят и препречват пътя на огъня и шефовете на охранителна и криминална полиция, също и кмета на Овощник - видяха нашите репортери. Екипите се опитват да локализират и спрат разрастването на пожара, но засега не успяват заради трудния терен.

Местността е разположена северно от пътя Казанлък-Стара Загора. В тази част на изток от Казанлък, до сметището почти всяко лято възникват големи пожари. Огромен пожар горя там с дни през 2013 г., след учебни стрелби на Тюлбето. Миналта година местността също лумна в пламъци.