Махнаха статуята на Дейвид Камерън от музея на Мадам Тюсо

Копието на бившия премиер не се радва на симпатии от страна на посетителите

Восъчната фигура на Дейвид Камерън беше извадена от изложените експонати в музея на Мадам Тюсо. В последно време недоволни от резултата от референдума за излизането на Великобритания от ЕС изливат гнява си върху фигурата на Камерън - те се снимат с восъчната фигура, като понякога правят неприлични жестове, а след това поместват снимките в социалните мрежи.

Както съобщава вестник The Telegraph, восъчният Дейвид Камерън е пренесен в склада.

Цената на скулптурата е 150 хиляди паунда. Восъчния Камерън се присъедини към изложението през 2010 г., в церемонията по откриването взеха участие съпругата му Саманта Камерън. През 2015 г. експерти на "състариха" скулптурата, добавяйки към  копието на премиера бели коси и бръчки.

По същия начин посетителите на музея се отнасят и с фигурата на бившия кмет на Лондон, Борис Джонсън, който беше моторът на кампанията за оттеглянето на Великобритания от ЕС.

На 23 юни поддръжници на Brexit спечелиха референдума с 51,9% от гласовете.

Камерън се съгласи да се провежда такова гласуване под натиска на евроскептиците в неговата Консервативна партия. Въпреки това, той призова избирателите да не подкрепят излизането на страната от ЕС.

Камерън оглавяваше британското правителство от 2010 до 2016 година.