Светльо Витков: Кръвта ми кипна от обръщението на майката на съветника: "Мръсни българи"

Председателят на "Глас народен" коментира случилото се край Плевен на профила си във Фейсбук

Интересен коментар около случая с бития плевенчанин край Каменец направи председателят на партия "Глас народен" Светослав Витков. Ето какво написа той на профила си във Фейсбук:

"Вчера ми попадна сутрешния блок на Нова с материала за бития българин от тълпа цигани, водени от общински съветник от ДПС. Както предполагам на всеки българин, кръвта ми кипна като слушах разказа на бития, а още повече от наглостта на циганите и обръщението на майката на съветника: "Мръсни българи…”

Теорията на конспирацията ме насочва към това, дали този конфликт не е умишлено предизвикан, с цел да се консолидира вота на националистите и циганите преди избори и да се дискредитира ДПС?

Смятам, че пребития почти до смърт българин, едва ли би отишъл на такава провокационна задача, при която не се знае, дали няма да има летален за него завършек. Така че, тази теория отпада. Единственият извод е, че в местната власт, където има циганско население са влезли представители на циганските общности, благодарение на многобройните им семейства и роднини, за които представителството в местната власт се превръща в лично овластяване и придружаващото го безпардонно поведение.

Считам, че вкарването на образователен ценз, както за народни представители, така и за представителите на местна власт, а и за даване възможност за упражняване на право на глас, е една от нужните промени в Изборния кодекс, което ще ограничи възможността на необразовани “типове” да влизат в управлението на страната ни. Освен това, ограничаване на социалните помощи за безработни семейства без средно и висше образование и увеличаване на социалните помощи на тези, които го притежават. Спиране на детските помощи след първото дете за безработни семейства и такива без образователен ценз.

Далеч съм от това да поставям под общ знаменател всички роми, но към тези, които си мислят, че живеят по други правила, а не според законите на Република България и всички граждани на страната, към тези цигани е необходимо твърдо и безкомпромисно отношение.