Тенис: Вики Томова на 1/4-финал в Германия, Вангелова на 1/2-финал в Хърватия

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на силния ITF турнир в Бад Заугау (Германия) с награден фонд 25,000 $. Националката ни за "Фед Къп" победи Анастасия Грималска (Италия) с 6:2, 6:7(4), 6:3, съобщава официалният сайт на БФТенис.

Победа през днешния ден постигна и Ани Вангелова, която се класира за полуфиналите на двойки на турнира в хърватския град Винковци с награден фонд 10 хиляди долара. Вангелова и Кристина Остоич (Сърбия) поведоха срещу водачките в схемата Тамара Чурович (Сърбия) и Мариана Дражич (Хърватия) с 6:2, 5:0 за 54 минути, след което съперничките им се отказаха. В спор за място на финала Вангелова и Остоич ще играят утре срещу хърватките Теа Фабер и Ана Савич.

Алекс Ганчев ("Железничар 96", Пловдив) и Джейкъби Бейн (Бахами) отпаднаха от турнира от втора категория на Тенис Европа до 14 г. в Улм (Германия) без игра срещу Лоран Шрьодер (Франция) и Ленард Клееберг (Германия) в полуфиналната фаза на надпреварата.

Берна Яхе ("Локо 98") и Даниела Колева (Македония) пък отстъпиха на представителките на домакините Яна Таневска/Виктория Веселинова с 4:6, 4:6 в полуфинална среща на турнира от Тенис Европа до 16 г. в Кавадарци (Македония).