Днес започват тенис финалите на Европейската отборна купа до 12 г.

България достигна до тази фаза на престижната надпревара и при момичетата, и при момчетата.

Днес започват финалите на Европейската отборна купа до 12 г, съобщават на сайта на БФТенис. България достигна до тази фаза на престижната надпревара и при момичетата, и при момчетата.

Момичетата, които ще представляват страната ни са в състав Стела Пеева (ТК "Авеню", Бургас), Kатерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив) и Денислава Глушкова (ТК "Дема", София), с капитан Крум Крумов. Финалите са от 4-и до 7-и август в Аячо, Франция. Пеева, Димитрова и Глушкова са част от проекта на БФТ, който стартира тази година „3Т - Тенис Тийм Талант“. Титлата е вакантна, тъй като Украйна не достигна до Топ 8 на надпреварата. Първият ни съперник е Чехия, а за трофея ще се борят още Беларус, Хърватия, Великобритания, Полша, Румъния и Русия.

Отборът на България за момчета до 12 г. - Динко Динев (ТК "Черноморец", Бургас), Драгомир Драганов (ТК "15:40", София) и Янаки Милев ( (ТК "Локо 98", Пловдив), с капитан Йордан Кънев, пък ще играе на финалите на Европейската лятна купа от 4-и до 7-и август в Академията на Патрик Муратоглу в Ница (Франция). Отборът на Дания спечели последното издание на надпреварата, но сега не достигна до финалите. Днес родните състезатели ще се изправят срещу Русия, а в състезанието са още съставите на Белгия, Хърватия, Чехия, Великобритания, Италия и Румъния.