...Иди му кажи нещо на Георги Дерменджиев

При триумфа над Звезда в Белград, "орлите" показаха, че могат да разчитат на всички свои футболисти

...Иди му кажи нещо на Георги Дерменджиев. Никой не го искал през миналото лято. Добре,че го върнали пак в Разград.

И наистина ръководството на Лудогорец удари джакпота като си върна добрия стар познайник Георги Дерменджиев на "Лудогорец Арена" след фиаското с Милсами и несполучливите треньорски опити  с Бруно Рибейро и Едуард Ераносян.


Просто има треньори и отбори,които са създадени един за друг. Най-добрият световен пример беше с Ги Ру от славните му години в Оксер. Да не говорим за по-ново време и сътресенията в Манчестър Юнайтед след като от "Олд Трафорд" си тръгна великия Сър Алекс Фъргюсън. Арсенал вече колко време продължава да се чувства добре с Арсен Венгер.


Със сигурност Фъргюсън и Венгер,а дори и Ги Ру са на светлинни години по- класни от Георги Дерменджиев,но тук става въпрос за световни примери, в които клуб и треньор не могат един без друг.

Е,в България в днешно време Лудогорец и Георги Дерменджиев са такъв идеален пример.

Не случайно треньорът на Звезда Божович заяви,че Лудогорец не е типичен български отбор. И не само заради повечето чужденци в него. Лудогорци са тим, който във всеки един мач от евротурнирите досега показа,че не е зависим от един или двама играчи. Абсолютно всички футболисти успяват в определен момент да дадат своя принос за успеха на отбора.

В историческото 4:2 за Лудогорец в Белград, след продължения и равенство 2:2 в редовното време нагледно бе показан този пример. Владо Стоянов този път бе неубедителен след получения гол отдалеч и избиването на топката не встрани,а в наказателното поле откъдето тръгна ситуацията за дузпата. Марселиньо този път също не бе на висота.

Но пък налице бяха Кафу с неговия изумителен гол в стил Марадона, преодолял петима играчи на Звезда и за десерт вратаря, и хеттрика на Вандерсон. Единият от головете на Вандерсон бе попадение близнак на това на Диого Виана от ЦСКА в мача със Славия. И Виана и Вандерсон копнаха елегантно топката над вратарите за техните попадения.

Да припомним,че при влизането на Лудогорец в групите на Шампионската лига, тогава Владо Стоянов бе изгонен и се наложи чудеса на вратата да прави полевия футболист Моци. Преди това до продълженията се стигна пак благодарение на Вандерсон,който отбеляза в последната минута на мача за 1:0 за Лудогорец срещу Стяуа и изравни по този начин резултата от Букурещ.

Другото характерно за Лудогорец е,че може да сменя сполучливо темпото по време на мач в своя полза. След като в Белград губеше, натисна все едно,че мачът не е пред 50 000 навиячи на "Мала Маракана", а на свой терен, и поведе. В началото на второто полувреме погрешно се върна назад, но след изравнителната дузпа за сърбите заигра по-умно. И в продълженията буквално удари своя съперник с вихрено темпо.
 
Другото, което е похвално за лудогорци е подплатеното самочувствие. След 2:2 в Разград и треньор и футболисти премерено,но уверено заявиха,че отиват за победа. И не излъгаха.

Сега остава да видим какъв ще е съперникът на Лудогорец в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Отборът на Георги Дерменджиев си осигури поне участие до края на годината в групите на Лига Европа. Но апетитът идва с яденето и Лудогорец вече го е показвал. Така,че реалностите за влизане в групите на Шампионската лига са големи.