Задържаха още един заподозрян за атентана в Ница

Френската полиция е арестувала още един заподозрян в съпричастност към атентата в Ница от 14-ти юли, при който загинаха 84 души, а близо 200 бяха ранени след като мъж от тунизийски произход се вряза в тълпата, събрала се на крайбрежната улица в Ница по случай националния празник на Франция. Информацията за ареста е на "Франс Прес", която се позовава на източници от парижката прокуратура.

Задържаният е на 36-годишен мъж на име Хамди З., който "минимум година" е бил познат с Мохамед Бухлел, извършителят на кървавата атака от 14-ти юли. Раследващите разполагат със снимки на Хамди с терориста, направени броени дни преди атентата в Ница. Полицията подозира, че Хамди може да е бил запознат с подготовката за терористичния акт. Към сегашния момент са му повдигнати обвинения за създаване на престъпно съдружие с терористичен умисъл.

След атаката в крайбрежният френски град бяха повдигнати обвинения на още петима души, за които се смята, че са съпричастни към замисъла на Бухлел. Сред тях фигурират трима тунизийци, както и двойка от Албания - мъж и жена, за които се смята, че са снабдили с оръжие атентатора.