Куп кражби в петък

Информация на ОД на МВР, получена днес след 16 часа

На 29 юли, около23:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на град Каварна. Установено е, че през незатворен прозорец неизвестен извършител е проникнал в апартамент. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

 

На 29 юли е получено съобщение за извършена кражба от три колесни трактора, паркирани на територията на с. Дъбрава. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил кражба на 120 литра дизелово гориво и акумулаторна батерия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

На 29 юли, около 23:25 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на град Балчик. По данни на тъжителката е извършена кражба на портфейл с намиращите се в него сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

 

 На 29 юли е получено съобщение за извършена кражба в района на общинския пазар в град Каварна. По данни на тъжителя е извършена кражба на портфейл с намиращите се в него сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

 

 На 29 юли е получено съобщение  за извършена кражба от лек автомобил, паркиран на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари, лични документи и вещи, златни накити, мобилен телефон и дрехи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

 

На 27 юли в РУ МВР Балчик е получено съобщение за извършена взломна кражба на земеделска продукция от хале находящо се на територията на с. Гурково, обл. Добрич.

От проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Балчик на 31 юли са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Р.Р. (36 г.), криминално проявения М.Х. (41 г.) и криминално проявения и осъждан Р.И. (28 г.), и тримата от с. Тригорци, обл. Добрич. Материалите по случая са докладвани в РП град Балчик. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.