Талибани взривиха камион до хотел, пълен с чужденци, в Кабул

Камион-бомба се взриви в афганистанската столица Кабул до хотел Nortgate, в който са били отседнали 11 чуждестранни граждани. Освен тях в хотела е имало и 9 души обслужващ персонал и 26 охранители. Няма данни за пострадали.

Взривът, за който поеха отговорност талибаните, е избухнал около 01:30 ч.местно време, няколко минути след като в града спира електричеството, съобщава телеканала TOLO News, цитиран от ТАСС.

В изявлението, в което талибаните поемат отговорност за атентата, обаче се говори за десетки ранени. Също така се твърди, че техни бойци са проникнали в сградата, чийто вход е бил взривен от автомобил, пълен с експлозиви. Според "Франс Прес" полицията е неутрализирала трима атентатори.

Атаката става малко повече от седмица след кървавият атентат в Кабул, при който загинаха 80 човека, а 231 бяха ранени. Атентата тогава бе насрочен срещу антиправителствен митинг на хазарското малцинство в страната. Протестиращите обвиняваха афганистанското правителство в дискриминация по етнически признак.