Пожарът в община Маджарово не заплашва населението

Армията се включва в гасенето на големия пожар, край хасковските села Бориславци и Малки Воден

Пожарът край маджаровските села Бориславци и Малки Воден, който вчера изпепели земеделски площи и гори на над 8 хиляди декара площ, не се е разраснал през нощта и не заплашва населението. Създадена е организация, армията се включва за погасяването му, съобщи Юлиян Русев от Регионалната дирекция по горите в Кърджали, цитиран от БНР.
"Към настоящия момент няма опасност за населени места. Пожарът не се разраства, спокойно е. До самия пожар има няколко локални огнища. В момента съм в щаба. Армията е налице. Създадена е организация, тръгваме към пожара. Огнищата, които са там, ще бъдат загасени. И се надявам в късния следобед да постигнем резултати."
Армията се включва в гасенето на големия пожар, край хасковските села Бориславци и Малки Воден, при който са изгорели над 8 хиляди декара земеделски площи и гори. 
За предприетите действия за потушаването на пожара коментира комисар Тошко Бързилов от Националната противопожарна служба:
"Към обяд са засилени екипи от "Пожарна безопасност" на населението от Хасковска област. Допълнително са пристигнали сили и средства от София-град, Пазарджик. Осигурено е взаимодействие и със структурите на Изпълнителна агенция по горите , като се включат допълнително сили и средства на горските стопанства от югоизточното предприятие. На място са включени модул от българската армия - 50 човека. В готовност е включване на хеликоптер от българската армия за ограничаване на пожара. Към настоящия момент мога да кажа, че няма застрашени населени места и хора."
Работата на огнеборците, горските служители и доброволците се затруднява от труднодостъпния терен.
От снощи в Маджарово е в сила обявеното от местните власти бедствено положение, заради  усложнената ситуация с пожара.