Хеликоптер от авиобаза Крумово се включва в гасенето на пожара в обл. Хасково

Хеликоптерът е с 4 души екипаж, излетял е от авиобазата в 17,10 часа, като ще започне незабавно действия по погасяването на огъня от въздуха

По разпореждане на премиерът Борисов, министър Ненчев изпрати хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово да участва в гасенето на пожара в Община Маджарово, Област Хасково днес, 31 юли 2016 г. Хеликоптерът е с 4 души екипаж, излетял е от авиобазата в 17,10 часа, като ще започне незабавно действия по погасяването на огъня от въздуха.

Пожарът е между селата Бориславци и Малки воден, община Маджарово, Област Хасково. Към 15:30 часа огънят е обхванал площ около 2000 дка сухи треви, пасища, лесонепригодни площи, стърнища и широколистна гора. На място работят 30 пожарникари със седем автомобила и служители от горското стопанство.
За последните три дни това е поредното участие на летателна техника от 24-та авиобаза Крумово в гасенето на пожари. В петък и събота хеликоптери Ми-17 участваха в потушаването на огъня край ардинското село Светулка, където горя голям горски пожар в труднодостъпна и пресечена местност, което затрудняваше изключително много гасенето на огъня.