Цветанов: ГЕРБ ще предложи кандидат-президент, доказал се в кризи (видео)

Цецка Цачева има всички качества за това, каза той

ГЕРБ ще предложи за президент такъв кандидат, който е доказал качества в кризисни ситуации. Това обяви в ефира на NOVA председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той не отрече председателят на Народното събрание и премиерът да бъдат обсъждани за евентуални играчи на президентските избори. Според Цветанов Цецка Цачева има всички качества да бъде кандидатирана, но от партията все още не са избрали своя кандидат.

„Вече има една несигурност в Европейския съюз. От тази гледна точка всяка една държава започва да адаптира законодателството си във връзка с новите предизвикателства. Разбира се, че ще има определени ограничения, но те са с една единствена цел – да могат да бъдат защитени правата на всички миролюбиви граждани, които са добросъвестни в обществото”, заяви още Цветан Цветанов.

Той коментира и приетия вчера в НС антитерористичен закон. По думите му при антитерористична акция, ако имуществото на хората е било унищожено, държавата ще компенсира нанесените щети.

Остава обаче условието хора да бъдат подслушвани само с изричното разрешение на съдия.

Във връзка със случая с изнасиленото момиче, което уби насилника си, Цветанов заяви: „С такова богато криминално досие и в тази ситуация, аз бих защитил момичето”.

(