ПСЖ пак ще бъде без конкуренция във Франция

Спорт

28-07-2016, 12:09

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПСЖ взе Бен Арфа

Новият треньор на ПСЖ вече е Унай Емери

Не е сигурно обаче, че Емери ще изведе отбора до полуфинал в ШЛ

Без да е започнало френското първенство, ПСЖ показа,че пак няма да има конкуренция във Франция. Двете победи над Интер и Реал с по 3:1, макар и в приятелски турнири, доказват, че отбора ще влезе безболезнено в ерата без Ибрахимович и Лоран Блан.

Всъщност, това за Унай Емери, който замести Лоран Блан не е много сигурно що се отнася до бъдещите мачове в Шампионската лига. Катарските собственици смениха Блан само защото в три поредни опита не можа да изкара отбора до полуфинал в Шампионската лига.

Каква е гаранцията, че Унай Емери ще го направи? Никаква. Да не се забравя, че той водеше доскоро Севиля. Да, взе три пъти Лига Европа. Но в годината, когато носителя на тази купа имаше право да влезе директно в групите на Шампионска лига, сегашния наставник на ПСЖ се провали.

Неговият, вече бивш отбор, Севиля, игра в групите през есента и отпадна от тях. И като трети тим отново се завърна в Лига Европа. Ако сега пак бъде повторен този вариант, тогава катарските собственици ще съжаляват за Блан, който поне изкара ПСЖ до три четвъртфинала в Шампионската лига.

Що се отнася до заместника на Ибрахимович е ясно, че това ще бъде Кавани. Сега не би трябвало той да се притеснява от сянката на шведа с босненски корени. Но Кавани е доказвал,че много често във важни мачове освен,че вкарва и изпуска голови ситуации лице в лице с вратарите.

Вярно, ПСЖ започна добре сезона с двете убедителни победи срещу Интер и Реал. Но да не забравяме, че това са само контроли. В сериозните мачове нещата ще изглеждат другояче. Ако и ПСЖ покаже друго, още по-сериозно, лице тогава може да се каже, че катарците са привлекли точния треньор на точното място. Сега е ред на Унай Емери да спечели с победи във важни мачове доверието на публиката на ПСЖ, както и на капризните собственици.