Бионсе с рекорден брой номинации от MTV

Следват я Адел, Дрейк, Ариана Гранде и Риана

Бионсе получи най-много номинации - 11 за видео наградите на MTV с новия си подобряващ рекорди албум "Formation".

След 34-годишната Бионсе се нарежда британската певица Адел, която получи 8 номинации най-вече заради хитовия си сингъл "Hello" от албума "25". Седем от номинациите й, включително в топ категорията "Видео на годината", са за "Hello", който тя издаде миналата година след тригодишна пауза, докато осмата е за "Send My Love (To Your New Lover)" в категорията "Най-добри визуални ефекти".

Освен 28-годишната Адел, в надпреварата за наградата за "Видео на годината" ще участват Бионсе с "Formation", Дрейк с "Hotline Bling", Джъстин Бийбър със "Sorry" и Кание Уест с "Famous", съобщават от БТА.

"Formation" на Бионсе е с номинации също за "Най-добро поп видео", "Режисура", "Операторско майсторство", "Монтаж" и "Хореография". Бионсе е с още една номинация в категорията за "Най-добра хореография" - за "Sorry". Песента й "Hold Up" е номинирана за отличията за "Най-добро видео на изпълнителка" и за "Сценография", докато хитът й "Freedom" с участието на рапъра Кендрик Ламар е с номинация в категорията "Най-добро сътрудничество". Музикалният филм на Бионсе "Lemonade" също е номиниран.

Дрейк е с общо 6 номинации, Ариана Гранде - с 5, а Риана - с 4. Скандалното видео на Кание Уест “Famous” получи две номинации.

Отбелязва се, че Тейлър Суифт не е включена в номинациите. 26-годишната певица доминираше на музикалните награди през последните пет години. Например, през 2015 г., тя спечели четири видео награди от MTV. През по голяма част от годината Суифт беше на световно турне. В края на 2015 г. и началото на 2016 певицата пусна видео клиповете "Out of the Woods" и "New Romantics".

Сред другите номинирани са певицата Риана. Тази година посмъртно номиниран е и Дейвид Бауи.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 28 август в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк. Наградите се определят от зрителите.