Тайна на Роналдиньо в Барса преди близо 11 години

Фенове на Реал стават на крака при негов гол на "Бернабеу"

19 ноември 2005 година. Късно вечерта. Публиката на Реал (Мадрид) става на крака и аплодира... звездата на Барселона. Случва се за втори път в историята. За първи път феновете на "белите" стават за Диего Марадона, а сега го правят за Роналдиньо. Бразилският магьосник току що е опънал за втори път мрежата зад вратаря Икер Касияс, а Барселона печели с 3:0. Роналдиньо прави невъзможни неща по левия фланг и сякаш преминава през защитниците на Реал (Мадрид) като през застинали фигурки.

Ето обаче какво се е случило в дните преди голямото дерби. Андрес Иниеста разказва.

"Няколко дни преди Ел Класико Роналдиньо ми се обади в 03:00 часа през нощта, за да ми каже, че напуска Барса. Брат му е договорил супер условия с Реал Мадрид. Помоли ме да не казвам на никого, защото вярва най-много на мен и затвори преди да отговоря.

На другия ден на тренировката се усещаше нещо странно, всеки го прегръщаше като за последно. В деня на Ел Класико в съблекалнята на "Бернабеу" той ни каза - "момчета, имаме важен мач, но преди дни осъзнах, че сме семейство. Обадих се на всички и казах, че напускам, но никой не разкри тайната. Тогава осъзнах, че сме готови да страдаме вътрешно един за друг. Ще играя в Барса още дълги години. Сега нека излезем и дадем урок на Реал".

Нататък историята е ясна...