Българският отбор по тенис за момичета до 12 г. победи Турция

Победата над турските състезателки е втора за нашите, след като се наложиха над Испания в първата среща

Българският отбор по тенис за момичета до 12 г. победи отбора на Турция във втория ден от квалификационния кръг на Европейското отборно първенство пред погледа на министъра на младежта и спорта   Красен Кралев. Той изгледа победата на Катерина Димитрова над нейната съперничка от Турция, заедно с президента на БФ Тенис Стефан Цветков и генералния секретар на федерацията Катерина Генова. Квалификационният кръг от Европейското отборно първенство за момичета до 12 години се провежда от 26 до 29 юли в Български национален тенис център.
    Победата над Турция е втора за българския отбор, след като победи Испания в първия си сблъсък на 26 юли. На момичетата в състав Стела Пеева, Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Мария Танева с треньор Крум Крумов им предстоят мачове срещу Беларус и още два отбора. Катерина и Стела, които спечелиха мачовете си поединично са част от амбициозния проект на БФ Тенис  - „3Т – Тенис Тийм Талант”. Основната цел на проекта  е в следващите години с най-талантливите български деца във възрастите до 11 г., 12 г., 13 г. и до 14 г. да бъдат сформирани отбори и да бъде финансирано участието им по най-силните състезания в Европа и света.
    Проектът „3Т – Тенис Тийм Талант” стартира тази година с два отбора до 12 г. – отбор А и отбор Б. Международният календар на първия отбор включва участие в 9 от най-силните международни състезания, а на втория – 6. Всеки отбор се състои от 2 момчета, 2 момичета и 1 треньор. Разходите им за участие и подготовка са изцяло обезпечени от програмата.