Десетки фенове на Цървена звезда са задържани в Слънчев бряг след масов бой с полицията

Четиридесет и пет привърженици на сръбския отбор Цървена звезда, който играе тази вечер срещу българския шампион Лудогорец, са задържани след масов бой с органите на реда в курортния комплекс Слънчев бряг, става ясно от съобщение на прокуратурата. Към момента задържаните са 45-ма, като самоличността е установена на едва 16 от тях.

Около 05:00 ч. днес, след получен сигнал за сбиване между чужди граждани, полицията в Несебър е изпратила велопатрули на мястото на инцидента. Няколко минути по-късно е било получено ново обаждане за сбиването, но и за побой над полицейски служители. Тогава полицията изпратила всички налични полицейски наряди и служители.

Двама полицаи са с нанесени рани и хематоми в областта на главата и порезна рана в теменната област, получена след удар с палка. В помощ на служителите на МВР се включили и граждани като трима от тях също са пострадали. Единият е с фрактура на ръката, крака и повърхностни рани.

Полицаите са били принудени да произведат 4 изстрела във въздуха със стоп патрони, но това не спряло участниците в сбиването, които продължили още по-агресивно да нападат служителите на МВР и притеклите им се на помощ граждани. Сбиването е прекратено след пристигане на останалите полицаи, а участниците в боя се разбягали.

До момента като свидетели са разпитани петима български граждани и четирима полицаи. Извършват се и други процесуално-следствени действия.

В районното управление в Слънчев бряг също така е получен сигнал и за счупено стъкло на такси. Оказва се, че сръбски граждани – отново футболни фенове на "Цървена звезда", са нанесли побой на водача и удряли автомобила. Пострадали са и двама български граждани, притекли се на помощ на таксиметровия шофьор.