Жана Тодорова: И ние сме сериозен отбор!

Спорт

26-07-2016, 15:00

Снимка:

BGvolleyball.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С Жана Тодорова на полето задачата пред съперниковия отбор става доста сложна. И няма как да не е, след като състезателката на Марица (Пловдив) бе избрана за Най-добро либеро на Световното първенство за жени до 20 години през миналата година. Сега тя е част от състава на България до 23 години, който се подготвя усилено за световната квалификация в Сърбия през следващата седмица.

Ето какво каза Жана Тодорова за BGvolleyball.com след края на първата контрола срещу Турция в зала Христо Ботев в София, която приключи при резултат 2:3 гейма след повече от 2 часа:

"Мисля, че отборът на Турция е много добре подготвен. За първи мач от контролите, според мен, се представихме доста добре. Ще гледаме статистика и видео и ще се опитаме да подобрим някои неща. На квалификацията в Сърбия ще има пет отбора, които са много сериозни, наистина. Но и ние също сме сериозен отбор! Ще дадем максимума от възможностите ни, пък каквото стане. Домакините от Сърбия също са доста сериозен съперник, като са ставали европейски шампиони. Италия са много подготвени, така че лесно няма да има... Пожелавам си да сме здрави и да трупаме победи,... и през 2017 година - на световно!"