Принцът на Тайланд скандализира с външния си вид

Появи се на визита в Мюнхен по потник, сандали и с пудел в ръце

Тази седмица най-обсъжданата личност в мрежата не е някоя актриса или рок звезда, а престолонаследника на Кралство Тайланд.

Принц Маха Ваджиралонгорн изуми всички с външния си вид по време на посещението си в Мюнхен, съобщава в. „Билд“.

63-годишният принц бе посрещнат официално на летището в Мюнхен и стъпи на червения килим, обут в сандали, дънки, с бял потник и пудел в ръце. Дънките на принца бяха доста плитки, а потникът покриваше едва една трета от татуираното тяло на сина на краля на Тайланд. Неговата съпруга също беше избрала ежедневно облекло за пристигането в Германия. Тя беше с пъстър топ с идентична кройка с този на съпруга си. Прилепнали джинси и сандали на висок ток.

Кадрите от посрещането обиколиха социалните мрежи и се разгоря спор за името на пудела на принца, който обаче не можа да отклони вниманието от екстравагантния вид на кралския син. 

Потребителите изразиха мнение, че принцът демонстрира неуважение към страната, в която е пристигнал. Други смятат, че и Маха е човек като всички останали и има право да изглежда както пожелае.

Факт, е че в Тайланд има строги изисквания към облеклото при появата на публични места, особено в държавни институции, в храмовете и пред статуите на Буда. Дрехите трябва да са със закрити рамене и колене, а за мъжете дълги панталони.

Вестник Bild, който публикува първите снимки на Маха и съпругата му, отбеляза, че охраната на второто лице на Кралство Тайланд изглежда много по-прилично.

Маха Ваджиралонгорн ще дойде на власт след смъртта на баща си Пхумипхон Адунядет. Сегашният крал на Тайланд, се качва на трона през 1946 и е най-дълго властващият жив монарх на света. Той също е и един от най-обичаните крале на планетата.

Рама IX се смята и за най-богатият владетел. 86- годишният монарх от династията Чакри е с тежко здравословно състояние и вече рядко се появява на публични събития. На 9-ти юни тази година се навършиха 70 години от качването му на трона.