Лудогорец отново е българската надежда за групите на ШЛ

"Орлите" трябва да внимават със Звезда

Лудогорец отново е българската надежда за участие на наш отбор в групите на Шампионската лига.


"Орлите" направиха два отлични мача срещу първия си съперник по пътя към групите Младост(Подгорица). В Разград черногорския тим бе победен с 2:0. А като гост отборът на Георги Дерменджиев спечели дори с 3:0. При това лудогорци изпуснаха дузпа. Моци пропусна да  вкара от единадесетметров удар  при 0:0, но това не попречи на него и съотборниците му да запазят хладнокръвие и да отбележат един гол до почивката вкаран от Лукоки. А после Вандерсон  и пак Лукоки да доведат до убедителното 3:0 за българския тим.


Ако Лудогорец отстрани сегашния си съперник Цървена звезда ще играе плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. И тогава ще се припомнят мачовете на разгрдчани на последната права преди групите с Базел и Стяуа.

Тимът не успя да преодолее швейцарците и остана в групите на Лига Европа, което не бе малко постижение. За да дойде после щастливата драма срещу носителя на КЕШ от 1986 година Стяуа и подвизите на Моци на стадион "Васил Левски".

Лудогорец вече е отстранявал сръбски гранд, какъвто е Партизан. Сега има шанс да отиде на плейоф ,ако елиминира другия голям белградски тим Цървена звезда. Носителят на КЕШ от 1991 година не е в най-добрата си форма. Но от Лудогорец твърдо заявяват, че няма да подценят звездашите.

Ако Лудогорец стигне до плейофи за влизане в ШЛ, независимо от изхода на последните два мача преди групите ще има гарантирано участие в Лига Европа. Ако отпадне от Звезда ще има "поправителни" два мача за влизане в групите на Лига Европа.

При всички случаи Лудогорец е изправен пред възможности отново да играе през есента на стадион "Васил Левски" срещу реномирани европейски отбори.  Разбира се по-добре е тимът на Георги Дерменджиев да успее да влезе в групите на Шампионската лига.