Пострадалият на Витиня работник без опасност за живота

Младият работник, пострадал тежко вчера при инцидент по време на ремонтните дейности в затворената за движение част на тунел "Витиня" на АМ "Хемус", е без опасност за живота. Това се разбира от съобщение до медиите от лечебното заведение, в което е настанен младежът - УМБАЛ "Св. Анна" в столицата.

Лекарите са успяли да спасят живота на работника, който беше в критично състояние. Към момента той е стабилизиран и е без опасност за живота.

Вчера пострадалият е бил доведен в болницата в изключително тежко състояние, с премазан крак, напълно откъснат под подбедрицата, след като при разбиване на тротоарен блок от вторичната облицовка на тунела се отчупва бетонов блок и затиска крака на работника.

Непосредствено след инцидента ремонтните дейности в дясната тръба на тунела бяха спрени, като работниците бяха изведени от обекта, съобщи АПИ. Агенцията ще направи обследване на мястото в опит да установи причините, довели до инцидента. "Ще бъдат взети допълнителни мерки за безопасност с цел недопускане на последващи злополуки", обещават от АПИ.