Полубратът на Обама заяви, че ще гласува за Тръмп

Петдесет и осем годишният Малик Обама заявява, че харвсва Тръмп, защото "говори от сърцето си"

Полубратът на американския президент Барак Обама - Малик, който живее в Кения, но има американско гражданство, заяви, че планира да гласува за кандидат-президента на Републиканската партия Доналд Тръмп, пише Washington Times.

Петдесет и осем годишният Малик Обама, който години наред е бил привърженик на демократите, заявява, че харесва Тръмп поради факта, че "говори със сърцето си". "Да направим Америка отново велика" (Make America great again) е прекрасен слоган, смята Малик, който заявява, че желае да се срещне лично с Доналд Тръмп.

Братът на Обама заявява, че е "дълбоко разочарован" от външната политика, която води брат му, визирайки решението му да бъде свален либийският лидер Муамар Кадафи.

"Все още вярвам, че свалянето на Кадафи не подобри ситуацията в Либия. Брат ми и държавният секретар (по време на интервенцията в Либия - Хилъри Клинтън - бел. ред.) ме разочароваха в това отношение", споделя Малик Обама.

Той също така разкритикува бившият държавен секретар и по настоящем кандидат на демократическата партия за президент Хилъри Клинтън, за това, че се е отнесла безотговорно със секретна информация, визирайки скандала с повертителните имейли, които избухна около Клинтън.

Полубратът на американския президент, за когото е известно, че има поне 3 жени, заявява още, че вижданията му за еднополовите бракове се доближават повече то тези на републиканците. "В момента се чувствам като републиканец, тъй като те са против еднополовите бракове, а това е и моето мнение", казва Малик.

От своя страна Доналд Тръмп похвали решението на президентския полубрат да го подкрепи. "Уау, полубратът на президента Обама, Малик, току що  обяви, че ще гласува за мен. Може би и към него, както и към всички останали, президентът се е държал лошо", написа милиардерът в Twitter профила си.

Малик Обама планира да се върне в САЩ през ноември, за да гласува за Тръмп. Полубратът на американския президент е живял в Мериленд, където е работил като консултант, като именно там той трябва да упражни правото си на глас.