ВМРО се обяви против разкриването на изборни секции в Турция

ВМРО се обяви против разкриването на изборни секции в Турция за предстоящите президентски избори, става ясно от съобщение на партията до медиите. "Настоящото положение в югоизточната ни съседка е изключително тревожно и в такава обстановка не може да се гарантира честността на вота и законосъобразността на изборния процес", смята партията, която е част от парламентарната група на Патриотичния фронт.

Позицията на ВМРО е продиктувана от "скандалните репортажи, които разкриха готовност за гласуване под строй в Турция." От националистическата формация визират репортаж на БТВ, в който представител на изселническа организация в Истамбул заявява, че организацията "контролира 22 хиляди гласа“  сако в кв. „Байрям паша“.

В изявлението си ВМРо заявяват, че "се противопоставят на каквито и да било опити изселниците в Турция да бъдат употребявани за шантаж на България."

"Ако досега изборите за български представители в Турция бяха опорочавани, манипулирани и фалшифицирани, то какво да очакваме в момент, когато в тази държава е въведено извънредно положение", смята лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От партията настояват пред външния министър Даниел Митов и министерството на външните работи, което организира българските избори в чужбина, на предстоящите избори за президент на България да не се разкриват избирателни секции на територията на Република Турция.