Цвета Каратанчева посреща министри в Кърджали

В 12-та национална дискусия „Да на българската икономика – регион Кърджали” се срещат управляващи и бизнес

Заместник-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева посрещна в Кърджали министрите Лиляна Павлова /МРРБ/, Десислава Танева /МЗХ/ Зорница Русинова /МТСП/, Николина Ангелкова /МТ/ и заместник-министрите Даниела Везиева /МИ/ и Диян Стаматов /МОН/. Те ще участват в регионален дискусионен форум на КРИБ и в. „Стандарт” в подкрепа на местната икономика. „Очакваме ползотворен диалог с бизнеса по ключови за развитието на Кърджали въпроси като разширяването на ГКПП Маказа и трансграничното партньорство, проекта за околовръстен път на областния град, нуждата от индустриална зона за привличане на чужди инвеститори, дефицита на кадри и възможностите за наемане на работна ръка отвън, модернизирането на туристическата инфраструктура и др.“, подчертаха присъстващите.

„Изпълнителната власт е отворена към проблемите на бизнеса. Има волята да прилага успешни политики за растеж и да подкрепя бизнеса, защото той е гръбнакът на регионалната икономика. Това е механизмът да спрем обезлюдяването на региона и да предложим по-добри условия за кариерно развитие на младите хора”, изтъкна Цвета Караянчева.

В 12-та национална дискусия „Да на българската икономика – регион Кърджали” ще се включат над 150 фирми, представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, работодателски организации, синдикати и др.