СГС ще гледа делото за убийството на Никита, детето открито в куфар през 2015г.

За жестокото престъпление на съд ще бъде изправен руския гражданин Герман Костин - за умишлено убийство на малолетно лице

Прокуратурата внесе обвинителен акт за убийството на 5-годишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар край Пасарел. За жестокото престъпление на съд ще бъде изправен руския гражданин Герман Костин - за умишлено убийство на малолетно лице.

50-годишният руснак е със статут на постоянно пребиваващ в България, а постоянното му местожителство е в Северен Кипър. Той е бил бизнес партньор на майката на Никита, която също беше открита мъртва край Приморско. Според обвинителния акт, след като като останал сам с детето, той решил да се освободи физически от него.

ДНК-а на Костин беше намерено по кърпата, с която е било увито тялото. Справка от мобилните клетки пък показва, че мъжът е бил в района, където беше намерено момченцето. Костин отрича да има нещо общо с убийството.

По време на разследването излязоха ужасяващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който може да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.

Той има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

Стана ясно още и че трупчето на детето е било с 0.12 промила алкохол в кръвта - факт, който също бе оспорван от защитата. Според адвоката при естественото гниене се отделял етилов алкохол, но съдът прие, че детето е било леко опиянено и това обяснява защо не се е съпротивлявало при престъплението.