Арестуван е още един заподозрян за атентата в Мюнхен

Задържаният е 16-годишен афганистанец, съобщава полицията в баварската столица

Германската полиция е арестувала 16-годишен афганистански младеж, който е заподозрян във връзки с 18-годишния атентатор, който преди няколко дена уби 9 души при стрелба в търговски център в Мюнхен, съобщават немските власти, цитирани от "Ройтерс".

Младежът е разследван по обвинение, че не е съобщил за плановете на атентатора, който по-късно се самоуби. "Имаме съмнение, че 16-годишният е бил мълчалив съучастник в атаката от петък", се казва във изявлението на полицията.

Афганистанският младеж е бил разпитан след като сам се е свързал с полицията след събитията от петък, а в последствие разследващите са открили несъответствия в показанията му.

Заподозреният е бил арестуван в апартамента си в мюнхенския квартал Лаим от отряд елитни командоси около 18:15 ч. (местно време) вчера. Афганистанецът е разследван и по подозрение, че има роля за фалшивите постове във Фейсбук, които е публикувал нападателят в навечерието на атаката, за да привлече повече жертви в ресторанта на "Макдоналдс", който стана сцена на кървавите събития.

От изявлението на баварската полиция не се разбира от колко време афганистанският младеж е в Германия.