Младите имат бъдеще в България, смята Цветанов

"Младите имат бъдеще в България и могат да участват в промяната на страната ни. Чрез развитие на младежките политики, на образованието и на спорта – само така можем да преодолеем заплахите, пред които сме изправени в съвременния свят." Това е заявил председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на разговор с представители на Клуба на стипендиантите на фондация „Конрад Аденауер“ в България. Срещата се проведе в Народното събрание, съобщава пресотделът на ГЕРБ. Посещението е било по покана на председателя на МГЕРБ и народен представител Георг Георгиев. Цветанов е категоричен, че младите и образовани хора, които са останали в страната ни, трябва да бъдат давани за пример.

По време на срещата зам.-председателят на ГЕРБ е разаснил пред младите хора акценти от основни политически теми, които засягат България и света. „Въпреки сложната ситуация в Турция, съм убеден, че правителството на Бойко Борисов предприе напълно адекватни мерки. Не трябва да допускаме да има дори грешни тълкования на думите ни по темата“, категоричен е Цветан Цветанов. В момента ситуацията с бежанците по границите ни е под контрол, смята зам.-председателят на ГЕРБ. „Единственият възможен път за развитие пред страната ни е европейският“, подчертава Цветанов. Той е разказал и за срещите, проведени по време на работните му посещения в САЩ и в Израел.

България може да бъде много добра дестинация за инвестиции,смята Цветанов. „Страната ни може да се развива в посока културен и конгресен туризъм. Предстоят обществени обсъждания по темата. Само в диалог и сътрудничество с младите хора можем да разширим тези възможности“, казва председателят на ПГ на ГЕРБ.

Зависимостта от наркотични вещества сред младежите е основен проблем пред обществото, смята Цветанов. "ГЕРБ е съпричастна към инициативите за борба с наркотиците", категоричен е той. „Важно е да бъдете активни в гражданските си позиции. Да бъдете съпричастни към общите политики и ценности“, посочва още бившият вътрешен министър.

От своя страна, Георг Георгиев е поел ангажимент за провеждане на бъдещи съвместни инициативи между младежката организация на ГЕРБ и представителите на „Конрад Аденауер“ „Можете да се обръщате към нас за реализацията на идеи и кампании. Насреща сме с капацитета, с който разполагаме във всички български институции и в Европейския парламент. Можете да разчитате на нас“, подчертава Георгиев.